diy matbord trä

diy matbord, såhär byggde jag mitt egna matbord

diy matbord trä
Diy matbord

Det är såhär att jag har en del projekt och ideer för mig och för ett tag sedan så var det matbord det gällde. Jag tänkte lite snabbt att varför inte bara bygga ett eget bord? Min sambo var väl kanske inte helt haj på det i början men jag vägrade liksom att ge upp. Efter att ha räknat, mätt, sökt mycket inspiration på diy matbord och fjäskat så lyckades jag övertala honom.

Såhär byggde vi vårat egna matbord

Längderna hade min sambo sågat färdigt på jobbet vi fick dock såga till benen hemma. Vi slipade lite smått och sen la jag faktiskt ett lager bets på reglarna som skulle vi bordsskiva. Trä ändras ju i formen och vi ville inte riskera att träet skulle synas. Vi tog sedan och limmade ihop reglarna.

Benen byggde vi som kvadrater, vi hade andra tankar i början och testa oss fram lite under byggets gång. Sedan skruvade vi fast benen i skivan vilket ger mer stöttning än bara limmet.

Vi avslutade med att slipa skivans kanter lite rundare/mjukare och göra bordet lite ojämnt med slätt och därefter betsade vi skivan med färgen valnöt. Benen målades i svart färg.

diy matbord betsad trä
DIY matbord betsad i färgen valnöt

Bordets mått är 180×80 om jag inte minns helt fel. Vi har fem reglar i rad varav mittenregeln är någorlunda smalare än dom andra, en smaksak. Skivan betsades i 3-4 lager valnötsbets och har inte behandlats med något annat .

Jag skulle rekommendera att inte ligga på vardagsrumsgolvet i lägenheten när man gör detta, det är stort och tungt. En annan sak är att det blir ju spår i bordet som gärna samlar smulor och för att minska risken så kan man såga på sidorna för att göra dom släta, då blir spåren inte så stora.V

Kika gärna in på instagram för fler diy projekt och bilder.

4 thoughts on “diy matbord, såhär byggde jag mitt egna matbord

  1. I do agree with all the concepts you’ve presented on your post.
    They are really convincing and will definitely work.
    Still, the posts are very brief for beginners. Could you please prolong them a little from subsequent time?
    Thank you for the post.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *